top of page

Verloop van de therapie

We starten met een kennismakingsgesprek. Ik luister zonder oordeel naar jouw verhaal. We onderzoeken samen wat jij wil bereiken in de therapie. 

 

De meeste therapieën duren tussen de 10 en 30 sessies. Sessies plannen we in volgens noodzaak, maar in het begin van de therapie is dat meestal 2-wekelijks.
 

Na 5 sessies houden we samen een evaluatie: hoe loopt het? Wat werkt voor jou? Zijn we op de goede weg of is er iets anders nodig? 

Na enkele maanden ervaar je vaak een grotere vrijheid of kracht om je verhaal te dragen of je probleem op te lossen. Je ziet meer mogelijkheden of je voelt je genoeg gesteund om stappen te zetten.

Kostprijs

Een sessie duurt 50' en kost €60. 

Ik ben geen eerstelijnspsycholoog en niet geconventioneerd. Dat betekent dat sessies aan het tarief van €11/€4 momenteel nog niet mogelijk zijn. Als je een psycholoog zoekt aan terugbetalingstarief, kan je terecht bij de Eerste Lijns Psychologen of bij het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg


Sommige mutualiteiten betalen een klein deel (€10 à €20) van de kosten terug via de aanvullende verzekering. De voorwaarden verschillen per ziekenfonds. 

 

Ik maak deel uit van het psychotherapeutennetwerk van Arteveldehogeschool en Odisee. Studenten kunnen via de STUVO van hun hogeschool een tussenkomst in de kosten aanvragen.  

Beroepsgeheim

In de therapie kan je terecht met alle onderwerpen en gevoelens die elders weinig recht van bestaan krijgen. Schaamte, eenzaamheid, agressie, misbruik, traumatische gebeurtenissen, ziekte en dood…

 

Ik behandel jouw verhaal met de grootste vertrouwelijkheid. Dit betekent bijvoorbeeld dat ik niets vertel aan jouw familieleden of andere hulpverleners zonder jouw toelating. 

 

Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim en leef strikt de deontologische code van de NVAGT na.

Als je je onzorgvuldig behandeld voelt, voorziet de beroepsvereniging NVAGT in een klachtenprocedure.

bottom of page